Nyinflyttad

Idag genomgick jag en blixtsnabb omvandling från att vara en turist med mycket bagage till att vara en bofast person med extremt lite bohag.

Mitt nya hem är en studentkorridor i området ”benhil”, egentligen Bendungan Hilir. Området sägs vara populärt bland studenter och dylika. Den del jag bor och arbetare i är som en sömnig småstad, bara det att när man går längst den yttersta vägen så viker den aldrig av till höger. Det är som att följa zonväggen i ett dataspel. Men i det här fallet ligger det faktiskt någonting bakom den där muren: En motorväg, och bortom denna skyskrapor.

Halsen och ögonen är lite irriterade. Tror inte att jag är sjuk, bara ovan vid den höga halten avgaser et cetera i Jakartas luft. Börjar jobba gör jag först på måndag, men jag har varit där på besök idag. Ligger mindre än tio minuters promenadväg från bostaden. Finns en hel del grönska nära där jag bor.

Studentkorridoren har gemensamt kök, kylskåp och takveranda. Mitt eget område består av ett hyfsat stort rum. Kanske fem gånger fyra gånger fyra meter. Har inte mätt ännu. En del av rummet har ett mellantak, med sovalkov på övervåningen. Sålunda tar sängen inte något av golvytan på nedervåningen. Det gör däremot ett badrum innehållandes toalett och dusch. Duschen har hyfsat stark stråle, och ett okej utbud av temperaturer att välja på. En välsignelse här i tropikerna. Mina tre olika rum i Thailand hade alla sämre stråle, och en av dem hade bara iskallt vatten. Så duschen här är jag mycket nöjd med. Toaletten har fungerande avlopp. Däremot händer det inget när man trycker på spola-knappen. I stället finns det en stor hink, med vilken man kan spola manuellt med vatten från duschen. Handfat saknas helt, om man inte räknar hinken. Däremot hänger det en spegel i hallen. Däremot verkar stället vara tätat mot alla insekter större än en millimeter (inklusive mygg!), och det finns en bra Air Condition. Stället verkar också fräscht och välskött – om än med en tajt budget. Helt okej standard för en skum småstad i tredje världen, även om just denna småstad ligger insprängd mellan skyskraporna.

Förutom nämnda hink och spegel ingick det även två mattor, ett set med skåp, samt en säng med några kuddar. Lakan och örngott ingick, men inte påslakan eller täcke. Inga handdukar eller något toapapper heller. Övervåningen har inte någon lampa eller något elurtag. Taklampan lyser in över sängen, men strömbrytaren sitter nere vid dörren. Men, idag har jag varit och shoppat!

Vatten, toapapper och en handduk hade jag redan fixat, för säkerhets skull. Liksom shampoo och tandkräm. Svenska tullen hade nämligen konfiskerat min egen tub, som deras lilla sätt att visa att de har plåtkoll så att jag inte behöver vara rädd för några terrorister. Idag köpte jag:

* Mer toapapper,
* En liter vatten till.
* En handduk till.
* En förlängningssladd, så att jag kan ha elektroniken inpluggad vid sängen.
* Diverse böcker: En guide-till-Indonesien, en presidentens-samlade-tal, samt ett set om de fyra första böckerna i romanserien A Song Of Ice And Fire, vilken tevsereien Game Of Thrones bygger på. Vet inte om jag kommer att hinna läsa dem, men ett hem utan böcker är inget hem för mig. Har med mig en bok från Sverige också.
* Ett set med ett påslakan och två örngott. Jättefint set, och dyrt. En miljon rupier, vilket motsvarar 700 svenska kronor. Ville nämligen väldigt gärna ha sängkläder redan i kväll, utan tjafs. Kan inte språket och har ingen aning om var man köper sådana saker. Så jag gick till värsta lyxshoppinggallerian. Fungerade utmärkt.
* Samt diverse dryck, måltider och fika, som jag inte tog med mig hem utan inmundigade på plats.

Därmed är all akut shopping genomförd.
Men vid tillfälle ska jag köpa:

* En stol. Kanske två.
* Ett bord. Kanske två.
* Diverse lådor.
* En sänglampa av något slag. Kanske fler.
* En hyfsat tyst fläkt att ha vid sängen.
* Mer kläder.
* Konserver att ha som nödproviant om jag blir hungrig. Har med mig några påsar proteinshakepulver, men vill ha större reservlager. Får även se lite hur det blir med frukostar.
* Papperskorg. (Just nu: Plastpåse.)
* Korg för smutstvätt. (Just nu: Plastpåse.)
* En grenkontakt, så jag kan ha saker inkopplade på båda våningarna.

Det kommer efter hand. 🙂
Imorgon skall jag träffa en av mina vänner från Internet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: